Tips til lån og økonomi

Gode råd når lånet skal betales tilbage

Har du taget et lån og søger råd til, hvordan du bedst får struktureret din tilbagebetaling af lånet? Så er du landet på den helt rigtige artikel. Vi gennemgår nemlig her på siden, hvordan du nemt og hurtigt kan få betalt dit lån tilbage.

Vælg det rigtige afdragsbeløb

Når lånet skal betales tilbage, kan det være fristende at vælge en hurtig tilbagebetaling, da det vil betyde et billigere lån. Det er dog ikke altid den bedste idé. Det betyder nemlig også, at du skal betale et højere beløb tilbage hver måned. Har du ikke penge til det, bliver det blot endnu dyrere, fordi der kommer flere renter og gebyrer på lånet. Derfor kan det godt betale sig at vælge et lidt mindre afdragsbeløb, så du ikke skal betale et alt for højt beløb. Godt nok er det lidt dyrere, men det gør ikke tiden med afdrag lige så stram.

Læg en plan

Når du skal betale dine afdrag på lånet, skal du lægge en plan. En god ting er at lave et budget, hvor du kan indsætte dine afdrag. Så ved du præcis, hvor mange penge du har hver måned til at få betalt dine afdrag af. Det kan være en god idé at lave dit budget, inden du vælger dine afdrag. Så kender du nemlig det beløb, du har på bunden. Det er nemlig det beløb, du har til at betale lånet tilbage. Et godt tip er igen ikke at bruge hele dit rådighedsbeløb på afdraget. Der skal helst være lidt margin, så du ikke er alt for sårbar økonomisk.

Tag højde for højtider

Når du vælger dine afdrag, skal du tage højde for højtider. Her er julen særligt en dyr tid. Det kan her være en god idé at lægge lidt penge til side, så du stadig kan betale lånet fra voreslån.dk tilbage i juletiden. Vælger du et lån med en afdragsfri periode, kan du også vælge at bruge denne periode i juletiden. Når du vælger dit afdragsbeløb, skal du hele tiden have i tankerne, om beløbet kan klare dine udgifter til gaver med mere. Igen er det en god idé at have lidt margin.

Vær ikke bange for at kontakte din kreditor

Ændrer din økonomiske situation sig, bør du kontakte din kreditor hurtigst muligt for at høre om muligheden for at få dit lån omstruktureret. Du skal ikke se din låneudbyder som en fjende men mere som en person, du skal samarbejde med. Udbyderen tjener penge på at få sine penge igen, så derfor er de også ofte villige til at arbejde sammen med dig, hvis du ønsker at få dit lån omstruktureret. Det kunne være til et lavere afdrag og en længere løbetid.