Tips til lån og økonomi

Skal jeg låne penge til mine venner?

Har en ven spurgt dig, om han må låne penge af dig? Det kan være en svær situation at håndtere. Særligt hvis du er mistænkelig omkring, om du får pengene tilbage. Det kan for mange være enormt svært at sige nej, særligt hvis det er en af dine bedre venner, som du gerne vil hjælpe. Her i artiklen behandler vi emnet.

Hvad skal pengene bruges til?

Der er stor forskel på, hvad pengene skal bruges til. Skal de bruges på forbrug, bør du aldrig overveje at låne penge ud til dine venner. Hvis du først låner en gang, vil de have tendens til at komme tilbage og spørge dig om hjælp, næste gang de skal købe noget. Er der opstået en uforudset udgift, er det en anden sag. Du kan altid snakke med din ven omkring, hvorfor han er endt i denne situation. Har han været for dårlig til at betale sine regner? Du skal naturligvis gøre op med dig selv, hvad du vil gå med til. Generelt set er det dog en dårlig idé at begynde at låne penge ud til venner, der skal bruge penge på luksus.

Hvis du ikke vil låne penge til din ven

Har du allerede besluttet dig for, at du ikke gider at låne din penge, så kan du være en god ven og tage en personlig snak med ham omkring situationen. Hvorfor er han endt der, og hvilke muligheder har han? Har du godt styr på din egen økonomi, kan du jo hjælpe ham med at lave et budget, han kan gå ud fra. Mangler han et arbejde, og du kan stå inden for hans kompetencer, kan du spørge rundt i dit netværk, om der er et job til ham.

Kan din ven låne penge?

Der er selvfølgelig også altid den mulighed, at din ven låner penge hos enten banken eller hos en online låneudbyder. Der er rig mulighed for at låne penge online og i banken. Ved du at din ven har en fin indkomst, kan du altid præsentere disse muligheder for ham. Hvis han for eksempel ønsker at låne penge online med hurtigudbetaling, bør han altid sikre sig, at han ikke betaler alt for meget i rente. Så kan det nemlig hurtigt blive dyrt for ham. Og hvis han i forvejen selv har problemer med at skaffe penge, er det måske ikke lige den bedste idé.

Hvis du låner din ven penge

Hvis du låner penge til din ven, er det enormt vigtigt, at der er nogle klare vilkår for tilbagebetalingen. Samtidig så skal du stole 110% på, at du nu også får dine penge tilbage. Det vil være super ærgerligt at ødelægge et venskab, fordi din ven har en dårlig økonomi, som du jo ikke har nogen indflydelse på.