Tips og tricks

Guide til valg af mobilabonnement til børn


Står du overfor at dit barn skal have sin første mobiltelefon og sit første mobilabonnement? Så vil der sikkert opstå nogle tvivlsspørgsmål. Hvor meget data skal mit barn have, og er der andre relevante ting, som jeg skal være opmærksom på? Alt det kan du blive meget klogere op her.

Hvad skal jeg vælge til mit barn?

Når du skal vælge mobilabonnement til dit barn, skal du først og fremmest tage hans eller hendes alder i betragtning. Hvis dit barn ikke er så gammelt endnu, vil han/hun nok ikke have brug for hverken meget data eller tale. Er dit barn ældre og har en større omgangskreds, hvor vennerne har telefoner, så skal du nok skrue lidt op for forbruget. Tænk også over, hvad dit barn bruger sin tid på. Ser han/hun meget YouTube? Så skal du i hvert fald ikke vælge et mobilabonnement med et lavt dataforbrug. De forskellige mobilselskaber har lavet mobilabonnementer, som er skræddersyet til børn. Tag eventuelt et kig på dem og se, om et af dem ikke passer ind til Jeres behov. Det kan også være, at du gerne vil give dit barn mulighed for at lytte til musik gennem en streamingtjeneste. Der findes både selskaber med Tidal og Spotify inkluderet.

Skal jeg have forældrekontrol?

Hvis du er bekymret for, at dit barn misbruger dit kreditkort på diverse apps og spil, så bør du overveje at gøre brug af forældrekontrol. Vi har vel alle hørt historier, hvor et barn har taget sine forældres kreditkort og har brugt mange tusinde kroner på spil og apps. Er du bekymret for at det sker, så skal du have forældrekontrol. Du kan via forældrekontrol holde styr på dit barns forbrug og spærre forskellige applikationer og hjemmesider.

Hvilket mobilabonnement har I selv?

Der kan ofte være en fin besparelse på at hente ved at samle alle familiens mobilabonnementer hos den samme udbyder. Derfor bør du først og fremmest høre dit nuværende mobilselskab, hvad de kan tilbyde Jer. Er du god til at forhandle, vil du muligvis kunne få forhandlet en billigere pris hjem, fordi I allerede er kunde hos dem. Det kan også være, at de har nogle fordele, når det kommer til nuværende kunder.

En anden god ting kan være at spørge vennernes forældre, hvad deres barn har af abonnement. Når man har det samme abonnement, ringer og skriver man som regel gratis til hinanden. Det er en fordel at kunne det med sine venner. Så skal dit barn ikke bekymre sig om, hvor data der er tilbage.

Dette var en guide til valg af mobilabonnement til dine børn. Husk altid at sammenligne abonnementer. Der kan ofte være penge at spare, hvis du tjekker op på priser og indhold.

Leave a Reply

Your email address will not be published.